• China's New Architectural Trophy

  • Hotel Concept
  • Private Path To Great Wall
  • Courtyard Restaurant

A ONE OF A KIND CONCEPT

Commune by the Great Wall is a private collection of contemporary architecture designed by 12 Asian architects. It was exhibited at the 2002 la Biennale di Venezia and bestowed a special prize. In 2005, Commune by the Great Wall was hailed by Business Week as a "New Architectural Wonder of China".

Commune by the Great Wall is now comprised of forty villas with 175 suites and eleven Presidential Suites, and three restaurants, Kid’s Club as well as an outdoor pool and tennis court. A private path accesses an untouched portion of the Great Wall of China.

Private Path to Great Wall

A private path onsite Commune by the Great Wall leads to a non-restored section of the epic Great Wall of China. Exploring this truly untouched piece of Chinese history still entrenched in the raw beauty of its original landscape intensifies the mystique of the Commune by the Great Wall experience.

Courtyard Restaurant

The Courtyard Restaurant serves a variety of regional Chinese cuisines. With a capacity of 150 guests it can serve as a venue for a private dinner or function as a meeting hall. The restaurant has a bar and three discrete private rooms, each with a private garden en suite. The restaurant’s partitions can be dismantled to convert the space into a larger reception hall.

Featured Villas

View more

Bamboo Wall

Architect: Kengo Kuma (Japan)

The Bamboo Wall has six bedrooms. The host bedroom and guest rooms all have separate bathrooms. A tea room, the climax of the Bamboo Wall, is encircled by lean bamboos on four sides. While sipping tea inside, one can spot a beacon tower on the Great Wall looming through the crevices in the bamboo walls. The ten-odd-square-meter tea room hangs over water, emanating a strong spirit of Zen Buddhism.

Suitcase House

Architect: Gary Chang (Hong Kong)

Casting a question mark upon the proverbial image of the house, this scheme attempts to rethink the nature of intimacy, privacy, spontaneity and flexibility. It is a simple demonstration of the desire for ultimate adaptability, in pursuit of a proscenium for infinite scenarios, a plane of sensual leisure.

Cantilever House

Architect: Antonio Ochoa (China)

The cantilever house is a natural consequence not of the specific site, but of the slope of the mountain. A consequence not of the specific location of the sun but of the need of it. The consequence of not having a specific user but sensitive and cultivated people.

Enquiries & Reservations

86-10-81181888  400-815-9888

reservation@commune.com.cn

Commune by the Great Wall

The Great Wall Exit No.53 at

Shuiguan G6 Jingzang Highway,

Beijing